Zingend gaan ze zaterdag Nieuwegein door. Zo opent popkoor Hold the Line op een ludieke manier de Lijfstijlweek. Colinda Olff, een van de koorleden, kwam op het idee. ,,Tijdens deze week willen we mensen, maar ook plaatsen en organisaties verbinden. Door met ons koor per sneltram zingend van Nieuwegein-Zuid naar -Noord te trekken, doen we hetzelfde.”

Het koor, dat uit twintig zangers en vooral zangeressen bestaat, wordt zaterdag bijgestaan door zo’n dertig dansers van dansschool Gerda Kagie. Colinda: ,,Iedereen is enthousiast, maar voor sommigen was het wel even slikken toen ik mijn idee voorlegde. Het koor bestaat uit brutaaltjes, maar ook uit bescheiden types.” Het koor heeft vaker voor publiek gezongen, maar nog nooit in een sneltram. ,,Dit is ons gekste optreden tot nu toe.

Popkoor Hold the Line, geleid door zangdocent Raimond Metting, traint wekelijks in theater De Kom. Het koor is vorige week begonnen het nummer te oefenen dat zaterdag te horen zal zijn. Een karaokebox moet dan voor versterking zorgen.

Wat er gezongen wordt is nog een verrassing. De route en tijdsplanning staan vast. De zangers en zangeressen starten zaterdag om 13.00 uur uur vanuit winkelcentrum Hoogzandveld. Vervolgens stapt het hele gezelschap in de sneltram om vier haltes verder, in het centrum, uit te stappen. Daar is om 14.00 uur de officiële opening van de Lijfstijlweek. Halte Batau-Noord is de laatste stop. Om 15.00 uur is Hold the Line in winkelcentrum Muntplein voor het laatst die dag te horen.

Positief effect
Colinda: ,,Tijdens de Lijfstijlweek staan de thema’s veerkracht en bloei centraal, maar ook verbinden. Vanuit die gedachte ben ik op het idee gekomen voor deze ‘koorwalk’. Muziek maken en ernaar luisteren heeft een positief effect op de hersenen. Van zingen word je vrolijk en gelukkig. Het ontspant, kan stress verminderen en zorgt er heel even voor dat je alles om je heen vergeet. Ons initiatief is geslaagd wanneer we zaterdag mensen zo gek krijgen om spontaan mee te doen. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken, want Nieuwegeiners zijn vrij behoudend.”

De Lijfstijlweek is van 16 tot en met 24 september. Jong en oud kunnen in die periode meedoen aan allerlei laagdrempelige activiteiten, workshops en lezingen.

Bron: Het AD